Филип Филипс е американски певец, композитор и музикант. Младата звезда, родена през 1990 година, печели единадесетия сезон на American Idol през 2012 година.

Тогава певецът успя да очарова публиката с дрезгавия си глас и се наложи срещу 16-годишната Джесика Санчес от Калифорния, изпълнителка с уникален глас, от ранга на Уитни Хюстън, Марая Кери и Селин Дион.

На финала на шоуто той представи написаната специално за него песен „Home”. По късно Филип издаде официално песента и тя се превърна в най-продаваната песен, представяна по време на шоуто.


Дебютния албум „The World from the Side of the Moon”, Филипс издава през 2012 година. Той участва в написването на текстовете и музиката на повечето от песните. Албумът дебютира под номер 4 в Billboard 200 с близо 200 хиляди продажби и е сертифициран като платинен през лятото на 2013 г.

Песента „Gone, Gone, Gone” от албума е издадена като сингъл в началото на 2013 г. Третият сингъл от албума е друга песен, бързо превърнала се в световен хит – „Where We Came From”.

Вторият студиен албум на Филип „Behind the Light” беше пуснат на пазара през 2014 г. Дебютният сингъл – „Raging Fire” беше пуснат онлайн няколко месеца преди официалната премиера на албума.

Промоционалният сингъл от албума – „Fly” също беше пуснат по-рано на пазара, но феновете можеха да се сдобият с него само срещу специална поръчка.

През юни 2016 г., Филипс стартира съвместно турне с кънтри-рок певеца Мат Нейтънсън из цяла америка. Наскоро Филип обяви, че работи по третия си албум.

Преди да пробва късмета си в American Idol, Филип Филипс работи в заложната къща на баща си, в родната Джорджия. На 26 декември 2014 г. Филипс обяви годежа си с неговата приятелка Хана Блекуел. Двамата се ожениха през октомври 2015 г. Освен талантлив певец, Филипс е известен и с благотворителната си дейност.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *