Евтини самолетни билети

Британският певец Стинг е роден като Гордън Матю Томас Съмнър през 1951 година в град Уолсенд, Великобритания. В средата на 70-те години става популярен като лидер на групата The Police, а от 1984 година се отдава на самостоятелна кариера.

Той е най-голямото от общо 4 деца в семейството. Преди да започне да се занимава с музика, Стинг е работил като строителен работник, разносвач на призовки и дори контрольор в автобус. Има и диплома за учител.


В буквален превод от английски „стинг“ означава „жило, ужилване“. Прякора певецът получава още в зората на кариерата си, когато се подвизавал по британските клубовете, облечен в жълто-черен костюм. Според приятелите му в него приличал на пчела – оттам и прякорът Стинг.

В своята богата музикална кариера Стинг има 16 награди Grammy, три награди BRIT и още редица престижни отличия, сред които и три номинации за „Оскар“. Певецът е член на залата на славата на рока и има звезда на Холивудската алея на славата за постиженията и приноса си в областта на музиката.

Музикантът има зад гърба си 2 брака и общо 6 деца – три дъщери и трима сина.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.