Американският певец и композитор на кънтри музика Уилям Матю Кърингтън е роден през 1974 година в Саван, Джорджия.

Израства в голямо семейство – има четири сестри и двама братя. В гимназията Кърингтън се явява на прослушване за участие в известен кънтри фестивал в Нешвил.

Не го одобряват, но това не спира бъдещата звезда. Той напуска училище и се мести в столицата на кънтри музиката Нешвил, където започва да пее по барове.


Насърчаван от един от колегите си музиканти в бара, Били прави няколко демо записа на изпълненията си, които изпраща на различни музикални компании. Така през 2003 година се стига и до подписването на първия му музикален договор.

Дебютният албум на Кърингтън „Walk a Little Straighter“ излиза през 2003 година. Оттук насетне кариерата на чаровния певец тръгва стремглаво нагоре. Той не спира да издава нови албуми, прави и няколко дуетни изпълнения с кънтри дивата Шаная Туейн, които покоряват класациите.

През 2009 година Били Кърингтън претърпя мозъчно сътресение, след като заради силна буря част от сцената се срути върху него по време на концерт. Тогава един зрител загина, пострада и басистът на певеца.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *