Новият музикалeн проект на най-обичания италиански изпълнител – Ерос Рамацоти, е озaглавен – „Battito Infinito”.

Колекцията е манифест на обновената артистична идентичност на Ерос Рамацоти. В нея певецът си сътрудничи с международни музиканти като на Майкъл Ландау и Кийт Карлок, бивш барабанист на Стинг и Джеймс Тейлър.

Свързващата нишка в „Battito Infinito” е любовта, представена във всичките ѝ форми в 12 нови песни. Емоционален старт на албума дава заглавното парче – „Battito Infinito”, което е следвано от синглите „AMA” и „Magia”- разказ за бащината обич на Ерос към сина му Габрио Тулио.


Ерос Рамацоти

В песента „Figli Della Terra” с Jovanotti, Рамацоти описва хармонията между човека и природата, а в „Ti Dedico” – неразрушимите връзки, преодоляващи всички трудности. Певецът посвещава „Gli Ultimi Romantici”, „Nessuno A Parte Noi” и „Eccezionali” на тези, готови да повярват и следват неизмеримата сила на чувставата си.

Сред заглавията, които докосват струните на сърцето е оставено и място за жизнерадостно латино звучене в „Madonna De Guadalupe”, „Ritornare A Ballare” и „Sono” в колаборация с дългогодишния му приятел Алехандро Санс.

„Battito Infinito” завършва с първата и единствена поп песен в колекцията, написана от маестро Ennio Morricone – „Ogni Volta Che Respiro”.

Албумът ще бъде подкрепен и от световно турне, чиято дългоочаквана премиера бе на 15 септември в Севиля, Италия. Двучасовата италианска продукция включва най-големите хитове от 35-годишната кариера на Ерос и предстои да обиколи света.

Със 70 концерта в Америка и Европа, очакваме шоуто на Рамацоти и в София – на 25 април 2023 г. в зала Арена Армеец.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.