Обявиха новата дата за провеждане на наградите Grammy. Церемонията, която трябваше да се състои на 31 януари, е пренасочена за 14 март заради увеличаването на случаите на заразените с коронавирус в Лос Анджелис.

В съвместно изявление Американската звукозаписна академия и телевизия CBS, която излъчва шоуто, посочват, че решението е взето след обсъждане със здравни експерти и музиканти.

„След задълбочени разговори със здравни експерти, нашия водещ Тревър Ноа и артисти, които трябва да се появяват на церемонията, взехме решение за пренасрочването на 63-тите годишни награди Grammy и те ще бъдат излъчени в неделя, 14 март 2021 г.“, се посочва в изявлението.


„Влошаващата се ситуация с Ковид-19 в Лос Анджелис, с претоварени болнични услуги, отделения за интензивно лечение, достигнали своя капацитет, и нови насоки на държавно и локално ниво, ни накараха да заключим, че отлагането на нашето шоу е най-правилното нещо, което можем да направим“, допълват от Националната звукозаписна академия и телевизията.

Лос Анджелис регистрира ръст на хоспитализациите и смъртните случаи от коронавирус. Фитнес залите, фризьорските салони и ресторантите са затворени. Към жителите е отправен призив да си стоят у дома колкото се може повече.

В продължение на месеци организаторите на шоуто, което се слави като най-важната вечер в музиката, се опитваха да преодолеят безбройните трудности, свързани с провеждането на подобно мащабно събитие по време на пандемия и произтичащите от нея ограничения, забрани и изисквания. В обичайна ситуация церемонията събира публика от над 18 000 души.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *