Митко Петров представи първия си самостоятелен музикален проект с артистичния си псевдоним Матео, с който ще представи и дебютния си албум.

Песента „Сила“ е изцяло авторска и написана лично от изпълнителя, вдъхновена от тежката загуба на неговия баща 2 седмици преди тази Коледа, когато песента прави своята премиера в официалния канал на изпълнителя в YouTube.

„Намирам някаква сила, за да споделя това… Преди 2 седмици, на 11 декември, загубих баща си. Случи се неочаквано, бързо, беше едва на 49 години. След тази трудна и тежка година за всички, свикването с новото нормално, и загубата на родители на мои приятели, това ми дойде в повече.


„Как си?“, „Весели празници!“ бяха фразите, които не исках да чувам през тези дни, а ми се случваше често. Минах през много емоции и излях всичко в музика, не намирах друг начин да споделя какво ми е наистина.

След като преди няколко години починаха баба ми и братовчедка ми осъзнах колко голямо предизвикателство е живота и как за секунди може да се промени целия ти свят. Изпитах го отново. Боли още повече. Не исках да задържам тази болка и гняв в мен, и за минути ги превърнах в „Сила“ – не просто песен, а нещо много повече.

Не целя нищо с нея, не търся съжаление, нито внимание. Тези, които ги докосне – да знаят, че не са сами, да намерят „Сила“ в себе си и с любимите хора до тях. Ценен е всеки миг – благодарете и обичайте! Моля се за едни по-добри времена за всички ни!“, написа изпълнителят навръх Рождество в социалните си профили и трогна всички свои последователи, които оценяват проекта много високо.

„Различният“ музикален албум ще включва както нови песни, така и ще събере тези, с които дебютира през 2015 година и с които оглави БГ чарта на © Меломан.бг – „Без заглавие“, „Излез“ и „Чакам те“ – неговият творчески път до въздействащата балада „Сила“. Проектът е подкрепен от Национален фонд „Култура“ и ще бъде представен в първите месеци на новата 2021 година.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *