От 4-годишна свири на пиано, на 6 започва да пее, а 10 години по-късно вече композира.

Така накратко може да се опише музикалният опит на Никол Паласчева от София – българското момиче, което предизвика фурор на кастингите за X Factor Италия.

На 30 септември съдиите в шоуто: менторът на Måneskin и лидер на Afterhours, Мануел Анели, популярният рапър и тийнидол Hell Raton; очарователната италианска певица Емма и световноизвестният Мика, който през 2007 г. подлуди всички с хита си „Relax, Take It Easy“ – се обърнаха възторжено, за да приемат Никол в голямото риалити.


Освен единодушното одобрение на звездното жури, българската тийнейджърка си спечели обожанието и на публиката. Многобройните ѝ италиански фенове вече изписват с красиви букви на плакати името Nika Paris – псевдонимът, с който става известна на Ботуша.

Идеята да приеме лесно за произнасяне име в чужбина е на Дарияна Куманова -музикален продуцент и ментор на Никол. За своята талантлива ученичка Дарияна споделя: „Забелязах я още, когато беше на 9 години и я чух да пее в един конкурс, на който бях жури. Веднага усетих, че е невероятен талант. Изпълни песен на ZAZ на перфектен френски език и определено ме впечатли. Още тогава ѝ казах: „когато станеш на 15 години ще се видим“.

Никол Паласчева

Нито Дарияна, нито Ника забравят тази среща и не след дълго започват работа дистанционно, а когато е възможно Никол пътува до Италия. Последната година двете работят особено интензивно по метода на „пълното потапяне“ в музиката и в момента 16-годишната българка има 10 напълно завършени авторски песни.

Успехът в голямото италианско шоу идва и след друга нейна победа по ноти. След като Ника започва да развива свой канал в YouTube с нея се свързват „ловците на таланти“ от американската музикалната платформа Sessionlive. Тя има за цел да промотира супернадарени изпълнители, като популяризира музиката им, чрез web и mobile app в над 200 страни и на 15 езика и след прослушване, приемат българката сред своите артисти.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *