Всеки от нас има дива страна и през изминалия уикенд новата оригинална продукция на Дисни и Пиксар – „Мей червената панда” ни призова да я освободим в киносалоните, а резултатите не закъсняха.

Анимационният хит, продуциран от създателите на отличените с Оскар за най-добър анимационен филм „Отвътре навън“ и „Феноменалните“, е оригинален и нетипичен поглед към порастването и предлага неподправено, изпълнено с много въображение и хумор приключение, което веднага превзе сърцата на малки и големи.

Историята на тринадесетгодишната Мей, която една сутрин се поглежда в огледалото и установява, че тийнейджърските и семейните ѝ проблеми са най-малката ѝ грижа, защото оттам я гледа… гигантска червена панда, е била гледана от близо 22 хил. зрители с приходи от над 203 хил. лева.


Това е най-големият дебют за анимационен филм през 2022 г. и като цяло вторият най-успешен уикенд за годината, изпреварван единствено от „Батман“.

Мей червената панда

Визуално впечатляващ, смела и трогателна история, изпълнена с редица странности, много енергия и изненади, „Мей червената панда“предлаганезабравимо изживяване за цялото семейство и без съмнение ще продължава да завладява зрителите в кината и през следващите седмици.

„Мей червената панда“ ни запознава с Мейлин Лий – непохватно, но самоуверено 13-годишно момиче, разкъсвано между хаоса на тийнейджърската възраст и трудно изпълнимата роля на изрядна дъщеря – властната ѝ майка Минг, която е меко казано загрижена, вечно ходи по петите ѝ и никога не е далеч от нея, което не е особено приятна ситуация за който и да е тийнейджър.

На всичкото отгоре Мей открива забележими промени в интересите си и най-вече, в тялото си, но тя се е настроила за най-хубавата година в своя живот и нищо на света няма да я помрачи. Един ден обаче, в огледалото Мей не вижда не себе си, а една голяма и пухкава червена панда.

Дребен факт, пропуснат да бъде споменат от семейството ѝ – нейните предци са имали специална мистична връзка с тези животни и всеки път, когато се развълнува и изпитва силни емоции (което, за тийнейджър като нея, е практически непрекъснато), Мей се преобразява.

А животът у дома и в училище така и така не е лесен, какво остава, ако непрекъснато се превръщаш в див звяр. Ще успее ли Мей да намери баланса и да държи под контрол дивата си страна? И по-важното, ще се приеме ли такава, каквато е, и ще може ли да убеди майка си, че вече е голямо момиче, което може да се грижи за себе си?

Режисьор на Мей червената панда“ е наградената с „Оскар“ за най-добър късометражен анимационен филм Доумий Ши (Bao), която е и сценарист заедно с Джулия Чо (Halt and Catch Fire). Продуцент е Линдзи Колинс (Търсенето на Дори), а изпълнителни продуценти са Пийт Доктър (В небето, Отвътре навън, За душата) и Дан Сканлън (За душата).

Автори на песните са световната звезда Били Айлиш и брат ѝ – носителят на Grammy Финиъс Финиъс О’Конъл. Ролите на български озвучават Далия Георгиева, Елена Моллова, Симона Нанова, Яница Маслинкова, Зорница Кюркчиева, Карина Андонова и др.

Открийте дивата си страна с „Мей червената панда“ – вече в кината.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *