Фронтменът на U2 Боно и актьорите Пенелопе Крус и Дейвид Ойелово са сред знаменитостите от света на шоубизнеса, озвучаващи персонажи в анимационна поредица, чиято цел е да насочи общественото внимание към необходимостта от глобален достъп до ваксини в борбата срещу коронавирусната пандемия.

Поредицата от седем епизода, озаглавена „Пандемика“, включва също персонажи, които говорят с гласовете на Кумаил Нанджиани, Данай Гурира, Майкъл Шийн, Фийби Робинсън, Уанда Сайкс. Първият епизод е с участието на Нанджиани, Робинсън и Мег Донъли.

„Рисуваният свят на „Пандемика“ съживява проста истина – че мястото, на което живеете, не трябва да е определящо за това дали ще получите тези животоспасяващи инжекции“, казва Боно, който е съосновател на организацията ONE, фокусирана върху глобалното здраве и борбата с бедността.


Всички епизоди ще бъдат достъпни на сайта на организацията ONE и в канала на кампанията в YouTube. Епизодите ще бъдат пуснати в няколко страни, включително САЩ, Канада, Нигерия, Южна Африка, Сенегал, Франция, Германия, Испания, Италия и Нидерландия.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.