От Hollywood Records обявиха 10 декември за премиерен ден на едно от най-дългоочакваните събития в света на киното – „Уестсайдска история“ (2021).

Проектът, дело на легендарния режисьор Стивън Спилбърг и сценариста Тони Къшнър, е адаптация на бродуейския мюзикъл от 1957 г., написан от Артър Лорентс, по музика на Ленърд Бърнстейн и текст на Стивън Зондхайм.

Историята е вдъхновена от пиесата на Уилям Шекспир – “Ромео и Жулиета” (1597) и разказва за любовта на младите влюбени Мария и Тони, които са членове на две тийнейджърски улични банди от различен етнически произход – Jets и Sharks, борещи се за контрол над улиците на Горен Уест Сайд в Ню Йорк.


Уестсайдска история

„Посветих този филм на баща си, но музикалното отношение на майка, съчетано с ненаситния апетит да уча за киното, роди любовта ми към филмовата музика. Когато за първи път чух мелодиите към „Уестсайдска история“, просто се влюбих. Като дете знаех всяка песен наизуст. Партитурата сякаш винаги е била част от мен и вярвам, че това са най-великите заглавия, писани за музикален театър някога. Надявам се, че младите ще ги харесат точно толкова, колкото и аз“, споделя Спилбърг за продукцията.

Оригиналният саундтрак към филма „Уестсайдска история“ (2021) включва 21 песни, аранжирани и адаптирани от композитора Дейвид Нюман и музикалния директор на Парижката опера Густаво Дудамел. Aлбумът излиза дигитално на 3 декември, а на 10 декември почитателите на филмова музика могат да закупят заглавието на CD и LP.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *