Всеки уикенд © Меломан.бг • Музиката на твоя живот събира най-големите хитове на най-големите звезди от родната и световна музикална сцена и ви ги подарява в страницата си във Facebook и профила си в Twitter. Тази седмица нашият уикенд герой е Сам Смит.

Наскоро гледах поредния епизод от класиката за британския супер шпионин Джеймс Бонд. Когато филмът свърши и тръгнаха финалните надписи прозвуча и водещото парче към филма – „Writing’s On The Wall“ на Сам Смит.

Една от малкото съвременни песни, които успяват да те хванат за гърлото, още с първото слушане и първите акорди. От онези, които носят такава дълбока емоция и чувственост, че трудно биха оставили някого безразличен.


И се замислих, че вероятно самият изпълнител е такъв – темпераментен, чувствен, леко меланхоличен и със сигурност много талантлив. Вероятно и много упорит, присмиващ се над трудностите в живота. Едва ли човек може да се издигне от чистач на тоалетни до една от най-популярните звезди на световната музикална сцена, без да има смелостта да си го пожелае. Той е поредното доказателство, че за мечтите няма граници. Че когато имаш талант, желание и вяра, можеш да постигнеш всичко. Вси-чко! За смелите и мечтателите: Сам Смит.

Датата е 19 май 1992 година. В британската столица Лондон се ражда бъдещата звезда Самюъл Фредерик Смит. Преди да му даде възможност да покори музикалните върхове обаче, съдбата е подготвила не едно и две изпитания за британеца.

Първоначално всичко потръгва добре за Сам – завършва Младежки музикален театър, първата му изява е в постановката „Oh! Carol” по музика на легендарния Нийл Седака, участва и в няколко джаз банди. Тогава животът му се преобръща…

Преди да навърши 18 години, родителите на Сам Смит се развеждат. Той приема доста тежко раздялата и изпада в отчаяние. Решава да се отдаде на преследване на музикални успехи, но вместо това бъдещата звезда разбира какво е да удариш дъното. В Лондон му се налагало да работи какво ли не, включително да чисти тоалетни, за да се издържа. Певецът се разделил с поредния си мениджър (шести поред) и нищо не вещаело бъдещи успехи в музикалния бранш.

Животът на Сам Смит се променя коренно след появата на седмия му мениджър. Двамата се срещнали случайно, но в резултат на тяхното сътрудничество бял свят виждат емблематичните колаборации с Disclosure и Naughty Boy, които покоряват класациите. През май 2014 година Сам записва и дебютния си албум – „In the Lonely Hour”.

Сам Смит не се ограничава до издаването на първия си албум. През 2015 година чаровният певец събра цял куп награди Grammy – за най-добър нов артист, запис на годината (“Stay with Me“), поп вокален албум („In the Lonely Hour“) и най-оборотна песен („Stay with Me“).

През 2015 година Сам Смит получава изкушаващото, но и изключително отговорно предложение да изпълни песента за двадесет и четвъртия филм за Джеймс Бонд – „Спектър“. „Опитах се да си представя какво е да си Бонд. Моята музика е като дневник, описание на живота ми, затова исках да придам същата откровеност на тази песен“, споделя певецът. И явно успява, тъй като “Writing’s On The Wall“ е наградена с „Оскар“ за най-добра песен към филм, а изпълнението му го утвърждава като един от най-перспективните таланти на десетилетието.

Едно от най-големите откровения, които изпълнителят е правил пред публика е свързано с неговата сексуална ориентация. Сам открито заяви своята хомосексуалност през 2014 година. Всъщност той никога не я е крил – заговори по темата още първия път, когато го попитаха. Даже разказа, че хитовият му албум „In The Lonely Hour“ е изцяло посветен на мъж, който не е подозирал за любовта на Смит към него. През 2018 година Сам се раздели с приятеля си – актьора Брандън Флин. Въпреки неуспехите на любовния небосклон, Сам определено не спира да жъне успехи на музикалната сцена.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *