Всеки уикенд © Меломан.бг | Музиката на твоя живот събира най-големите хитове на най-големите звезди от родната и световна музикална сцена и ви ги подарява в страницата си във Facebook. Тази седмица нашите уикенд герои са Morandi.

Че музиката и любовта вървят ръка за ръка ме подсети една случка от преди години. Тогава имах едно гадже, с което непрекъснато си пеехме една и съща песен – „Love Me” на Morandi. Дотолкова ни беше завладяла, че си я пускахме в месинджъра, пеехме си я по телефона, бяхме си я направили на рингтон. Абсолютно обсебване.

Имахме усещането, че любовта е навсякъде около нас, че животът е прекрасен и всичко е розово. Е, с времето нещата отшумяха, чувствата поизстинаха, но пък Morandi не изневериха на стила си и продължиха да изпращат своето послание до целия свят. Простичко, но вярно. Че любовта е отговорът на всичко.

Румънското музикално дуо Morandi се ражда през 2004 година в Букурещ. Зад проекта стоят композиторът Мариус Мога и певецът Андрей Ропча (Ранди). Оттам и името на групата – първите 2 букви „Мо“ от фамилното име на Мариус и псевдонима „Ранди“на Ропча. Въпреки че тогава Мариус е най-младият, търсен и перспективен композитор в Румъния, проектът Morandi не постига моментален успех. Това се случва малко по-късно.

Morandi изгряват на музикалната сцена през 2005 г. с първия си албум „Reverse“ и сингъла „Love Me“. Дебютният им албум успява да продаде впечатляващите за местния пазар 2 млн. копия. С втория си сингъл – “Beijo“, Morandi доказват и на по-скептичната публика, че не са чудо за три дни и определено ще има какво да очакваме от тях. Това е и първият сингъл, който носи международна слава на групата.

Запазена марка на двамата от Morandi е ефектът на “преобърнатите вокали”, който те използват при композирането на песните си. По-късно този похват започва да се използва и от много други румънски изпълнители.

Успехът на първия албум на Morandi е повторен и с втория „Mind Fields“ от 2006 година. На годишните награди на MTV Румъния същата година Morandi печели 2 от най-престижните награди: Най-добра песен за „Beijo“ и Най-добър видеоклип за „Falling Asleep“. Междувременно Мариус Мога работи по саундтрака на филма „Домино“, както и за изпълнители от ранга на Лумиди, Infernal и Хилъри Дъф. Ранди пък е водещ на популярно телевизионно шоу.

С третия си албум „N3XT“ от 2007 година Morandi безапелационно се утвърждават като най-успешната румънска поп група. Синглите „Save Me” и „Angels (Love Is The Answer)” се изкачва буквално за часове до върховете на музикалните класации не само в Румъния, но и в много други европейски държави.

Мариус и Ранди са идвали многократно в България по различни поводи. Първият им концерт у нас е през 2006 година. Тогава двамата румънци споделиха, че между двете съседни държави има много общи неща, като на шега дадоха за пример грозните сгради и красивите жени.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.