Евтини самолетни билети

Всеки уикенд © Меломан.бг | Музиката на твоя живот събира най-големите хитове на най-големите звезди от родната и световна музикална сцена и ви ги подарява в страницата си във Facebook. Този уикенд се зареждаме с празнично настроение - с най-емблематичните абитуриентски песни.

Едноооо, двеееее, трииии, четириииии… Клаксони свирят, летят балони. Май e! Месецът на абитуриентските балове. Времето на трескава подготовка и трепетни вълнения – последни изпити, избор на обувки, костюм, рокля, прическа. И накрая празничната вечер.

За 54 346 дванадесетокласници през 2017 година абитуриентската вечер ще бъде една от най-незабравимите в живота им. Вечер, в която ще се наложи да си кажат „сбогом“ с училището и да се впуснат с пълна сила към новия свят, който ги очаква. Този ден е белязан не само със завършването на училището, но и със старта на един нов етап от живота.


А както знаем добре всяко ново начало е по-приятно, когато е придружено с музика. Затова, скъпи абитуриенти, и за вас учители, този уикенд избрахме най-емблематичните песни, свързани със завършването на училище – този така дълго чакан и щастлив момент за едни и предизвикателство, изпълнено с неизвестни, за други. Да изпратим абитуриентите с песен!

12 години почти живяхме заедно, 12 години бяхме неразделни, с общи тревоги и мечти. Имахме и своите болезнени моменти и спречквания, но и много щури мигове. 12 години градихме приятелство. Сега всеки ще поеме по пътя си. Със спомените за стотиците незабравими случки от един неразделен клас в сърцата си.

Както при всяка раздяла, и завършването на училище е пропито с мъничко тъга. Осъзнаваме, че животът от утре няма да е същият. Съучениците ще ни липсват, а вече дори нямаме класна стая, която да ни събере отново. Огънят на истинското приятелството обаче няма да угасне лесно, сигурни сме.

Колкото и да ви липсва училището, нека си признаем, завършването си има и своите плюсове – строгият поглед на учителката по физика вече няма да ви стряска наяве и насън, край на контролни, класни и матури. Да не говорим за задължителните нормативи по физическо. Най-накрая мечтата ви се сбъдна и учителите ще ви оставят намира. Здравей, безгрижие… до момента, в който осъзнаем, че това са били едни от най-красивите и безметежни години от живота ни.

Строг, приятелски настроен или леко суховат, трябва да признаем – на днешния учител не му е лесно – ниска заплати, недостиг на млади кадри, остаряла база. А и за да сме честни – неведнъж и ние самите сме им късали здраво нервите. Въпреки това, те не се отказват от благородната кауза да ни направят преди всичко хора, за което им благодарим. Ще ги помним цял живот!

Скъпи момичета и момчета, най-хубавото винаги тепърва предстои. Затова – наслаждавайте се на мига. Помнете веселите, безгрижни моменти с вашия клас, но продължавайте смело напред – животът е пред вас. Преследвайте мечтите си и не забравяйте добрите приятели от училище. Дори животът да ви раздели, ще дойде денят, в който съдбата отново ще ви срещне.

Цели 12 години се питаме: „Кога ще завърша училище?“. Ето, че този момент настъпи, училището остава зад нас. Дали това е най-щастливият ден… времето ще покаже, но е факт – дори след години, ще си спомняме за него с умиление. Ще се връщаме към тези времена с носталгия и ще ни се иска дори за миг отново да сме онези безгрижни, весели младежи в класната стая. Животът е пред вас, скъпи абитуриенти – гребете от него с пълни шепи и му се наслаждавайте искрено, защото, уви, лесното свърши. Истинският живот започва сега!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.