Евтини самолетни билети

Всеки уикенд © Меломан.бг | Музиката на твоя живот събира най-големите хитове на най-големите звезди от родната и световна музикална сцена и ви ги подарява в страницата си във Facebook и профила си в Twitter. Тази седмица нашите уикенд герои са Antique.

Песните са им преплели гръцки ритми с модерно скандинавско звучене, носещи много чувство, емоция и настроение. Един дует, който успява да завладее цяла Европа със своите великолепни колаборации от характерните средиземноморски ритми и евроденс. Всеки един от нас си спомня един от най-успешните дуети от края на миналия и началото на този век – Antique.

Децата на 90-те са танцували на техните песни във всяка една дискотека. Те бяха хит и всяка една тяхна песен се превръщаше в хит. В автобуса, в магазина, по радиото, в дискотеката, навсякъде около нас звучаха песните на гръцки дует от Швеция. Да си ги припомним!


Историята на дует Antique започва в края на 90-те, по време на среща на гръцката общност в Стокхолм. Тогава Елена и Никос, и двамата деца на гръцки емигранти, живеещи в Швеция, се срещат за първи път, а съдбата ги орисва да създадат един от най-успешните дуети на 90-те.

През 1999 година, по време на парти, приятел на Елена я моли да изпее песента „Opa, Opa“ на известния гръцки певец Нотис Сфакианакис. Елена се съгласява, но само при условие, че в изпълнението се включи и приятеля ѝ Никос, тъй като песента била „мъжка“. Двамата се справят толкова добре, че за представянето им се говори дълго. Мълвата стигнала дори до известен музикален продуцент. Така се ражда дуото Antique.

В началото на новото Хилядолетие Antique набират популярност със скоростта на светлината. Те стават първата група с номинация за шведските награди Grammy с гръцка песен. През 2001 година Antique печелят трето място на конкурса „Евровизия“ в Копенхаген с песента „(I Would) Die For You“.

От 17-годишната си възраст Елена поддържа интимна връзка с родения в Швеция грък Тони Мавридис, който е с 11 години по-възрастен от нея. Двамата се запознават чрез общи познати и той става импресарио на дует Antique. По-късно пише песни за самостоятелните ѝ албуми и става неин мениджър. На Бъдни вечер през 2000 година двамата се сгодяват по традиционен гръцки обичай.

И двамата от Antique споделят, че обичат да посещават роднините си в Гърция, когато имат време. Никос – в Солун, Елена във Волос. И у нас дуетът е много известен и обичан. Задно със Слави Трифонов Antique записаха нова версия на песента „Why?“.

През 2003 година Antique се разпадат. Двамата решават да градят самостоятелна кариера. През 2005 година Елена печели първо място на конкурса Евровизия с песента „My Number One“, а всички нейни самостоятелни албуми получават платинен статус. Никос също издава няколко албума, но те са насочени към по-народния тип музика и не успяват да постигнат желания успех.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.