Младият автор и изпълнител Тино представи новия си сингъл – „Повтаряш“.

Песента, с която Тино нарушава своето творческо мълчание в публичното пространство, продължило повече от година, е изключително важна за него.

Той споделя, че е имал нужда да отдели време, за да натрупа нова музика, чрез която да излезе със свежи сили и вълнение отново на сцената и да представи себе си в по-широк спектър, именно чрез цял един албум.


„С тази песен донякъде се обърнах и към самия себе си в момент, в който се почувствах сякаш „повтарям“ и не полагам достатъчно усилие като артист! Насочих я и към много от случващото се около нас и извън границата ни, заглушаването на различното мнение и неудобната истина и липса на нормална дискусия. Липса, която води до много силно разделение на хората по най-различни критерии и в най-различни точки на света“, споделя един от най-запомнящите се български гласове.

Текста и музиката на песента Тино пише още преди година, но признава, че все още чувства темата актуална както за самия него, така и за случващото се наоколо. Думите му са вдъхновени не само от заобикалящото, но дори и от самия негов вътрешен поглед и горчивия вкус на това да се „повтаряш“. Неслучайно в част от видеото той говори на своето отражение.

Клипът е и негов режисьорски дебют, а за свой партньор в създаването му той избира талантливата Плам Мирчева от Wolfpack Studio Creative Agency.

„Дълго се лутах в избора си на концепция и режисьор за клипа, докато една сутрин просто не ми просветна. Видях всичко като на лента, разписах всяка секунда и се наех с нещо, към което отдавна имам интерес. В резултат вече имаме наяве моят първи официален режисьорски опит. Винаги съм искал да предам точно тази енергия, която изпитвам на сцена, и чрез клип и ето, че доста се доближихме! Винаги съм искал точно такова видео!“, разяснява Тино.

Върху работата по песента, а и цялата бъдеща „тава“, до Тино в студиото отново застава талантливият музикален продуцент Иван Алексиев-Вантка, известен на публиката от хип-хоп квартета Ума и Дума. Тино споделя, че заедно с Вантката стават все по-добър екип, предизвикват един другиго и именно той е човекът, който успява да извади още по-наяве точното звучене. 

Предстоящият албум „Може ли да кажа нещо?“ ще представи 11 трака, като в някои от тях ще има и изненадващи колаборации с нови и утвърдени имена от българската музикална сцена.

„Повтаряш“ е един смел пореден експеримент и все по-убедителна заявка на Тино за различна и оригинална музика! „Може ли да кажа нещо?“ очаквайте до края на годината!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *