Отровната 2020 година се оказа суперуспешна за младата ни изпълнителка Димитрия Николова – DIMI.

Седемнайсетгодишната българка, която медиите сравниха с Камила Кабейо, успя да възпламени горещите месеци с песента „Още нещо“.

Парчето излезе, след като DIMI спечели специалния приз на Арт Мюзик Фестивал от международния форум за младежко медийно изкуство „Арлекин“. Наградата беше връчена от интернационално жури, в състава на което бяха Антонио Вандони – музикален директор на Радио Италия; доц. Дарияна Куманова – също като представител на Италия; Лина Гьорчева – Република Северна Македония; доц. Етиен Леви от българска страна.

Освен конкурсния успех „Арлекин“ донеси на DIMI и интересно запознанство с младата звезда от Италия Джото Босколо, който пък спечели наградата на критиката.

Няколко месеца по-късно по идея на Дарияна Куманова, която от години живее и работи в Милано и чийто ученик е Босколо, се започва работа по съвместен проект между тийнлюбимците на България и Италия – DIMI & Giotto.

Помислих си какво би станало, ако от конкуренти двамата се превърнат в партньори“, разказва доц. Куманова. „И предадат нов поглед на наложения хит „Още нещо“. Песента е в стила на регетона, затова според мен би се харесала на темпераментна публика, каквато имаме и в България, и в Италия.“

DIMI не е непозната за италианската публика и меломаните в страната на ботуша. Младата българка бе поканена за участие в младежката част на авторитетния конкурс Санремо, като по време на затворения кастинг тя дори проведе срещи за участие в тийнсериал на Netflix.

Засега обаче актьорските планове отстъпват пред желанието първо да завърши с отличие езиковата гимназия в родния Пловдив, а после да поеме по творческия си път.

Giotto е една от изгряващите рап звезди на Италия, който се занимава с музика още от четиригодишен. На 8 години започва да пише поезия, а вече като тийнейджър римите му зазвучават в ритъма на рапа. Giotto става популярен с песента си „Пълнолуние“, която бързо набира слушания в Spotify.

За нея изпълнителят споделя, че е създадена в труден момент: „Дядо ми беше в болницата, приятелите ми бяха далеч и се чувствах сам и безпомощен… Една вечер погледнах към небето и видях прекрасна луна. Приличаше на усмивка, която сякаш се опитваше да ми каже да не се оставам на тъмните ми мисли“. За работата си с DIMI италианецът разказва: „Толкова съм развълнуван, че ще работя с певица като нея. Срещнахме се на фестивала „Арлекин“ и оттогава сме в постоянна виртуална връзка. Следя я с интерес и много се радвам на успехите ѝ. Нямам търпение да излезе общото ни парче.“

Българо-италиански екип вече работи по двуезичния ремикс, който ще се пусне в началото на месец май паралелно в Италия и България.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *