Дълбоко, красиво и въздействащо звучи песента на Влади Ампов-Графа, която носи предизвикателното заглавие „Грях“. 

Истината е, че както пее изпълнителят и автор в нея, „няма грях в тишината“, а единствено и само виртуозно интерпретирано музикално произведение, оставящо у слушателя чувство, което не може да се опише с думи.

„Когато композирам си представям картини, светове, образи…”, споделя Графа. “Исках “Грях” да е изцяло с живи инструменти. Затова отидох в голямо студио, за да запиша рояла и свирейки песента изпитах душевна наслада и удоволетворение. Направих и аранжимента за струнния оркестър с повече дълбочина и динамика в мелодичните линии. Думите са на моя баща Кирил Ампов. За мен това е един от най-прекрасните му текстове!… Силата на музиката ни променя до неузнаваемост и ни прави вътрешно неземно красиви!“


Визуалната реализация на “Грях“ създава режисьора Георги Марков. Видеото е стилно издържано, красиво и направено така, че музиката да е на преден план, за да изпълва сетивата с наслада от възприятието на чувствената и лирична песен, оркестрирана от Румен Бояджиев-син. 

В кадрите, освен Графа и струнния квартет, виждаме Венци Трифонов, който записва партията за кларинет, допълваща магичното звучене.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *