Две години след нейния едноименен дебютен албум и в разгара на безпрецедентна световна криза, Прея се завръща с първото си EP – „Energy“.

Продукт на много безсънни нощи през последната година и половина, този мини албум е фокусиран върху мотивите на непреклонния дух, метаморфозата и желанието за постоянно развитие.

Привидно безкрайният „локдаун“ период през изминалата 2020 подарява на Прея време за размисъл, както и възможността да се доближи до отговорите на някои съществени въпроси. Как да сбъднем една мечта? Има ли по-добра наша версия, надничаща зад ъгъла? Какво ни е необходимо, за да преодолеем следващата бариера?


Подсилен от изключителната продукция на Денис Попстоев, „Energy“ демонстрира ослепително сливане на R&B от 2000 и съвременен звук, но въпреки това остава верен на характерния стил на Прея, който е налице и в първия сингъл – „Пожар“.

Той бе последван през април от „On The Line“, като и двете песни получиха визуална обработка от Жоро Пеев – във втория случай с участието на Мила Роберт в поддържаща роля като част от едно мъгливо, хроматично изживяване.

Пеев е отговорен и за цялостната визия на „Energy“, преобразявайки плейлиста на EP-то в седемте чакри от древните индийски Веди – символ на синхронизирането на всички аспекти от живота в едно цяло.

Заглавната песен „Energy“ ни напомня, че всяка една от нашите истории е важна сама по себе си, и често може да ни даде така необходимия тласък към нови хоризонти. „Проблем“ пък е без съмнение един от акцентите в EP-то, продуцирано от новия водещ на „Гласът на България“ Иван Тишев. Песента е логично продължение на теми от дебютния албум на Прея като „guilty pleasures“ и законът на привличането.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.