Васил Петров подготвя нов албум “Love Songs vol. 1” за Международния ден на джаза и негов рожден ден (30 април), който се очаква да бъде да готов в началото на месец май. Това е 14-ти и най-романтичен до момента студиен албум на многократно награждавания ни артист.

Васил Петров се завръща в студиото с нов поглед върху живота и с почит към музиката, която винаги е обичал. Влива нова любов в няколко популярни поп хитове и великолепни класики от списъка на “American Songbook”.

Съпроводът е от триото на Ангел Заберски-младши – пианист и аранжор, който знае как да блести без да се опитва да надделява. В състава на триото басист е Борис Таслев, а барабанист e Стоян Янкулов – Стунджи.


Записите са направени в Intelligent Music Studios от музикалния продуцент Иво Стефанов, а продуценти на албума са Васил Петров и Милен Врабевски/Intelligent Music.

Албумът „Love Songs vol. 1” e музика за душата и сърцето, която окрилява чрез хитови джаз и поп стандарти и вълнуващи балади.

В трак листа присъстват идеалистичната и прелестна “Smile”. Място намира и джаз образеца на Rodgers & Hart – “My Funny Valentine”, баладите “Laura”, “The Shadow Of Your Smile”. Други забележителни песни са боса нова темите “Corcovado” и “A Day In The Life Of A Fool”, романтичната “I Remember You”, както и подбраните от Петров лични фаворити като “Who Can I Turn To”, “Embraceable You” и други.

Елегантно, с финес и чувство за суинг, Васил Петров показва с „Love Songs vol. 1”, че животът е хубав, а романтиката жива. Какво още ни е подготвил ще разберем съвсем скоро!




Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *