Село в Южна Италия през 40-те и 50-те години на миналото столетие, белязани от войната и от борбата на селяните за права върху земите.

Две сестри – едната свенлива и заекваща, другата прелестна и устремена към цветен и пищен живот. Майка, която отдава тялото си на един благородник, за да спаси своята челяд от глад. Баща, поборник за справедливост.

Съдбините на едно семейство през погледа на по-голямата дъщеря като малко момиче, девойка и зряла жена.


На този бурен фон е разгърнат дълбоко човешки, изповеден  роман „в женски род“, който докосва и вълнува.

С чувствителни сетива за социалното разслоение в обществото, с впечатляващ усет за детайлите в бита и нюансите във взаимоотношенията, Роза Вентрела преплита житейски драми, в които водят битка доброто и злото, бялото и черното, поривът за правда и жестокостта, срамът и клеветата, мечтите и горчивата орис, любовта и мерзостта.

И читателят потъва в свят с тръпчивия мирис и менливия пейзаж на италианския Юг, населен с легенди, със светци и демони, с магьосници и зли езици, свят, в който „големият изяжда малкия“, красотата е наказание, а измяната на потеклото струва живот.

Тази седмица © Меломан.бг | Музиката на твоя живот и издателство „Колибри“ дадоха възможност на всички да спечелят романа „Клеветата“ от Роза Вентрела.

Въпросът беше: Кой роман на Роза Вентрела е екранизиран през 2018 година?

Верният отговор: „Историята на едно порядъчно семейство“.

Романа „Клеветата“ от Роза Вентрела печели: Силвия Трайкова от гр. Русе.

Благодарим на всички участници и честито на печелившата!
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *