Евтини самолетни билети

Певицата Елвира Георгиева е родена на 9 юни 1962 г. в Смолян, но е отраснала в Казанлък. Свири от малка и завършва музикалното училище в Стара Загора със специалност „цигулка“. Тя е потомка на фамилия лютиери.

На 20 години печели конкурс за вокалисти към група Сребърни звезди в Ансамбъла на армията и се среща с композитора Владимир Наумов, който става неин съпруг.

15 години след това се влюбва в пластичния хирург д-р Николай Георгиев. За отбелязване е, че след раздялата си с Владимир Наумов продължава да поддържа приятелски отношения с него, а той и д-р Георгиев са приятели и до днес.


Нейните песни „Зимно море“ и „Копнеж“ печелят трети награди на „Бургас и морето“ – 1988 г. и „Златният Орфей“ – 1997 г. Последната си песен „Нежност“ (м. Красимир Гюлмезов) Елвира записва през 2004 г.

До 2005 година Елвира Георгиева има издадени една малка, две дългосвирещи плочи и пет албума на аудио касети, от които първият е „The best“. Следващите ѝ четири албума „Завръщане“, „Няма да ти дам“, „Борчо, борчо“ и „На кафе“ са издадени и на компактдискове.

Едни от най-популярните песни в нейно изпълнение са „Мечта за всички“ (Коминочистачът) и „Няма пътища назад“. Има и дуетна песен с Васил Найденов – „Може би ще дойда“.

Нейният репертоар е ориентиран предимно към почитателите на шлагера. Певицата успешно експериментира и в стил „поп-фолк“ с песни и видео клипове с леко еротична визия.

С характерния си леко дрезгав тембър, който подсилва драматичния оттенък при изпълнение на балади, тя е една от малкото певици, които успяват да се наложат в края на 80-те с български репертоар.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.