Евтини самолетни билети

Истинското име на австрийския поп изпълнител Кончита Вурст е Томас Нойвирт. Той стана известен с прозвището „жената с брада“, която спечели песенния конкурс „Евровизия“ през 2014 година в Копенхаген.

Томас е роден през 1988 година в австрийския град Гмунден, но детството му минава в малко селце с 3 хиляди жители.

Още от малък Томас проявявал интерес към женските дрехи, а в тийнейджърска възраст осъзнава, че го привличат мъже. На 17 той открито заявява своята сексуална ориентация.


През 2006 година 18-годишният Томас участва в австрийско шоу за начинаещи поп изпълнители, завършва втори. По-късно основава момчешка група, която се разпада след само няколко месеца. Образът на жената с брада използва за първи път по време на телевизионно шоу, където изпълнява песента на Селин Дион „My Heart Will Go On“.

На 10 май 2014 година Кончита Вурст печели 59-я конкурс за песен „Евровизия“ в Копенхаген с песента „Rise like a Phoenix“ („Издигам се като феникс“). След няколко дни Лейди Гага кани Кончита на участие в турнето си.

През 2017 година Томас обяви, че е решил да се отклони леко от твърде женствения си образ и да наблегне на мъжката си страна. По думите му той е поработил над своя гардероб, като е добавил в него повече мъжки ризи и панталони.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by conchita (@conchitawurst) on

През април 2018 г. Томас Нойвирт обяви, че има положителна проба за ХИВ. Признанието направи в личния си профил в Instagram.

„Аз се лекувам в продължение на много години без прекъсване и поддържам нива, на които не мога да предам вируса.“

Кончита посочва, че има подкрепата на своите близки от първия ден, в който научил(а). Звездата изрази надежда, че признанието ще бъде крачка срещу заклеймяването на хората с ХИВ.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.