Евтини самолетни билети

Легендарният китарист на рок великаните Pink Floyd – Дейвид Гилмор, е роден през 1946 г. в Англия. Когато е на 13, негов съсед му подарява първата китара в живота му. Дейвид започва да се учи да свири от книга. Посещава гимназията „Пърс” в Хилс Роуд, която не му харесва особено, но пък там се запознава с китариста и вокалист на Pink Floyd – Сид Барет, както и с Роджър Уотърс, който учи в мъжката гимназия в Кеймбридж, която се намира наблизо.

През 1962 г. Гилмор започва да свири в групата Jokers Wild, която напуска след няколко години. През лятото на 1965 година заедно с няколко приятели, свири из Испания и в Сен Тропе. Те обаче не постигат особено голям успех и едва свързват двата края.


Гилмор става част от Pink Floyd през 1968 г. С присъединяването му групата коренно променя своя облик и стил. Дейвид записва и четири соло албума, като всичките успяват да влязат в топ 40 на американската класация за албуми.

Докато не работи по проектите на Pink Floyd, Гилмор се занимава със разнообразни странични дейности – продуцент, оркестрант и дори като звуков инженер. Гилмор взима участие и в кратък комедиен клип, озаглавен “The Easy Guitar Book Sketch“ заедно с комика Роулънд Риврън, както и с някои британски музиканти.

Дейвид има многобройни и различни интереси – например авиацията. Притежава колекция от класически самолети и основава собствена авиокомпания, чрез която ги управлява. Първоначално тя е само средство, с помощта на което хобито му носи и допълнителни средства, но с течение на времето става прекалено комерсиална и той решава да я продаде. Първата му любов обаче си остава музиката. Свири с китара Fender Stratocaster. Привърженик е на английския футболен отбор Арсенал.

На 7 юли 1975 г. Гилмор се жени за първата си съпруга – модела Вирджиния Хасенбайн. Те имат четири деца. Гилмор и съпругата му се разделят по време на световното турне на Pink Floyd от 1987-1989 г. и се развеждат през 1990 г. На 29 юли 1994 г. той се жени за Поли Самсън, с която живее и до днес. От съвместния си брак с нея Гилмор има три деца.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.