Евтини самолетни билети

Робърт Кларк Сийгър е американски певец, автор на песни, китарист, както и пианист.

Утвърждава се в Детройтската сцена, след което прави изпълнения и записва под името Боб Сийгър и Ласт Хърд, както и Боб Сийгър Систъм (през 60-те). В началото на 70-те решава да изостави частта „Систъм“ и продължава кариерата си заедно с други банди.

През 1973 г. той е в основата на The Silver Bullet Band, в която намират място детройтски музикални дейци. Те имат голям успех в цялата страна с албума Live Bullet, който е записан със The Silver Bullet Band през 1975 г., осъществен в Кобо Хол, Детройт, Мичиган.


През 1976 г. се наслаждава на бум на националната популярност със студийния „Night Moves“. В студийните си албуми, той работи дълготрайно с Muscle Shoals Rhythm Section, музиканти от Алабама, които влизат в състава на най-добре продаващите се сингли и албуми на Сийгър.

Боб Сийгър принадлежи жанрово към рутс рока, притежава традиционен дрезгав, шумен глас, и пише по теми, обвързани с любовта, жените и работническите условия. С това той е типичен представител на хартленд рока.

Сийгър записва много хитове, вкл. „Night Moves“, „Turn the Page“, „Still the Same“, „We’ve Got Tonight“, „Against the Wind“, „You’ll Accomp’ny Me“, „Shame on the Moon“, „Like a Rock“ и „Shakedown“ (което е предвидено за „Ченгето от Бевърли Хилс“ 2).

Той е сред авторите на номер едно хита „Heartache Tonight“, изпълнен от Eagles, а освен това записва бележитата песен „Old Time Rock and Roll“, избрана като една от „Песните на столетието“ през 2001 година.

В кариерата си има пет десетилетия работа. През 2004 г. влиза в Залата на славата на рокендрола, а през 2012 г. му е отредено място в Залата на славата на авторите на музика.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.