Първият успешен американски бял рап изпълнител, познат като Ванила Айс, е роден на 31 октомври 1967 г. в Далас, Тексас.

Истинското му име е Робърт ван Уинкъл. Изпълнителят е познат предимно със сингъла си „Ice Ice Baby“.

През 1989 г. парчето достига до върха на музикалните класации и се задържа под №1 за цели 16 седмици, както и албумът му „To The Extreme“, който бе продаден в над 11 милиона копия по целия свят.


Ванила никога не е знаел кой е биологичният му баща. Когато е бил на 4 г., майка му се развежда, а след това израства в чести премествания между Далас и Маями, където е работел вторият му баща. Още от малък започва да харесва рапа. На 13 г. започва курсове по брейк денс и там негов приятел му дава прякора „Vanilla“, тъй като е единственият бял в групата. По-късно започва да рапира в училище и нощни клубове.

Талантът на Ванила Айс е забелязан в нощен клуб през 1987 г., след което подписва първия си договор за звукозапис. Дебютният му албум успява да продаде 48 000 копия. „Play That Funky Music“ е първият сингъл от албума заедно с песента „Ice Ice Baby“, която по-късно става хит на 90-те. Песента прави Ванила Айс доста популярен.

През 1990 г. певецът започва любовната си връзка с Мадона, която трае 8 месеца. След пробива на музикалната сцена в началото на 90-те, Ванила създава още 10 албума и участва в няколко филма.

Жени се през 1997 г., има 2 дъщери. Страстта му е мотокросът, дори искал да стане състезател, но чупи коляното си, заради което се наложило да се откаже.

През 1994 година звездата изпада в депресия и прави опит за самоубийство със свръхдоза хероин и екстази, но е спасен от свой приятел.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *