Канадската певица и автор на текстове Шаная Туейн е родена на 28 август 1965 година под името Айлиин Реджина Едуардс.

През 1987 година животът на Шаная е белязан от голяма трагедия – двамата ѝ родители загиват в автомобилна катастрофа. Тогава тя е 21-годишна и отговорността по отглеждането на по-малките братя и сестри се пада на нея.

Макар и трудно, все пак тя успява да се справи със задълженията у дома и работата си като певица в близко курортно градче.


Днес Шаная има над 40 милиона продадени копия само в САЩ, 16 от синглите ѝ са попадали в челните позиции на музикалните класации.

Дебютният албум на Шаная се появи в началото на 90-те, но повечето хора смятат, че истинската Шаная изгря през 1995 година с албума “The Woman In Me”. Албумът, продуциран от съпруга ѝ, успя да промени света на кънтри музика, внасяйки нова заразителна поп чувственост в жанра.

Нейният трети албум – „Come On Over“ е най-продаваният албум на музикантка за всички времена и най-продаваният албум в историята на кънтри музиката.

Шаная има 5 награди Grammy, 27 награди BMI за композитор на песни и е продала над 85 милиона албума по света, като само 48 милиона от тях в Съединените щати.

През 2002 г. песента „I’m Gonna Getcha Good!“ дебютира на номер 22 в топ 40 на Billboard и с това бележи рекорд за най-високо изкачване на кънтри изпълнител в класацията.

Шаная има дълъг брак с рок продуцента Ланг, но двамата се развеждат през 2008 година, след като става ясно, че той ѝ изневерява с нейната най-добра приятелка и лична асистентка.

Няколко години по-късно Шаная се омъжи за швейцарския бизнесмен Фредерик Тибо, който забележете е бивш съпруг на нейната асистентка – жената, която прелъстява първия мъж на Шаная.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *