Секссимволът на 90-те години – певецът с гръцки корени, Питър Андре е роден през 1973 в Лондон, но израства в Австралия. Когато е 16-годишен, Питър се явява на кастинг в австралийското шоу за таланти „New Faces“. Очевидно е направил впечатление на публиката и продуцентите, тъй като получава предложение за договор за запис за 146 000 долара. По това време Андре живее с родителите си в апартамент край океана и учи в държавна гимназия.

В началото на 90-те години Андре утвърждава позициите си на австралийската музикална сцена. През 1992 г. певецът издава дебютния си сингъл „Drive Me Crazy“, който достига до номер 11 в местните чартове. Големият му успех обаче идва с втория му сингъл „Gimme Little Sign“, който се изкачва в челната тройка на класациите и се задържа цели 31 седмици в чартовете. През 1993 година Питър получи награда за най-продаван сингъл на годината. Същата година издава и първия си албум – едноименния „Peter Andre“.


Вторият студиен албум на Андре излиза през 1996 година и оглавява класацията за албуми на Великобритания. Албумът включва най-големия хит на звездата и до днес – „Mysterious Girl“. Песента достига до второто място в британската сингъл-чарт класация. Заради успеха, който постига във Великобритания, в средата на 90-те, певецът решава да се завърне в родината си.

След като излизат известно време Андре и обаятелната му приятелка – моделът Кати Прайс решават да сключат брак през 2005 година. Двамата имат син и дъщеря. През 2009 година, след 3-годишен брак, двамата обявиха, че е развеждат. Няколко години по-късно Питър се жени за 16 години по-младата от него Ели Макдона. По време на сватбеното парти Питър забавлява присъстващите, като изпълнява някои от най-големите си хитове. Двамата имат три деца.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.