Румънското музикално чудо Елена Александра Апостоляну, която познаваме просто като Ина (Inna) е родена през 1986 година в пристанищния град Мангалия.

Учи икономика, завършва политология, но в крайна сметка се превръща в най-голямата звезда на румънската денс сцена.

През 2007 г. бъдещата звезда случайно е чута да пее в търговски център от продуцент на музикална компания, който ѝ предлага да сключи договор с тях.


Първите записи на прохождащата певица нямат особен успех, с две от тях тя прави опит за участие в конкурса за избор на румънска песен за конкурса „Евровизия“, без да се класира, представяйки се с името Александра.

След първоначалния неуспех, тя сменя стила от поп балади към хаус музика, като променя и сценичното си име на Ина (Inna).

Певицата дебютира на музикалния пазар през 2008 г. с песента „Hot“. Сингълът изключително бързо покорява музикалните класации на Румъния, Португалия, Молдова, България, Ливан и още много държави.

На 1 януари 2010 г. излиза дебютният албум на певицата – „Hot“. Той включва суперхитовете „Hot“, „Love“, „Deja Vu“, „Amazing“, „Fever“. Оттогава певицата не спира да твори, а популярността ѝ отдавна преминава границите на Балканите.

Ина e носителка на множество престижни награди, включително и две статуетки на MTV Europe Music Awards. Албумите ѝ са продадени в милиони екземпляри по целия свят.

Звездата издава песни на английски, френски, арабски, испански. Ина е отявлен защитник на човешките права и участник в редица кампании срещу домашното насилие.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *