Светльо Витков e вокалист на групите Хиподил (1988-2006) и Светльо & The Legends (2007-днес).

Роден през 1971 г. в София Светослав Витков е второто дете в семейството на Емил Витков и Надежда Кукова-Виткова. Има по-голям брат – Николай. Любопитното е, че рождените дни на двамата братя са само с 3 дни разлика.

Завършва Софийската математическа гимназия, след което учи Икономика в УНСС. От октомври 2015 до 2019 година е общински съветник в Столичния общински съвет от партия „Глас народен“.


Още като ученик в СМГ поставя началото на бъдещата група Хиподил. През цялото време Светльо Витков освен вокалист е и основен текстописец на групата, която се превръща в сензация в родната пънк и рок сцена.

Светльо има издадени 3 книги. Едната от тях е посветена на историята на Хиподил. Освен музикант и политик, Витков е и каратист. Тренира карате още от дете, за кратко тренира и бокс. Има черен колан и преподава карате.

За кратко се изявява и като телевизионен водещ. Води предаването „Пей с мен“, заедно с Камен Воденичаров, по „Нова телевизия“. По-късно е водещ и на всекидневно шоу „Точно така“.

През 2011 година инициативен комитет издига Светослав Витков за кандидат-президент на Република България. Негово вице е Венцислав Мицов.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.