Антоанета Добрева, по-известна с артистичния си псевдоним Нети, е българска поп певица и актриса. Родена в София, България. Завършва НАТФИЗ в класа на Стефан Данаилов, Илия Добрев и Ивайло Христов през 2000 г. с пълно отличие.

Като малка учи пиано и участва в Детския радиохор, с диригент акад. Христо Недялков. Занимава се с театър от 1989 г. Първата ѝ роля е в пиесата „Страхотни момичета“, поставена в Народен театър „Иван Вазов“. В годините мужду 1994 и 1996 г. работи като модел. От 2000 г. постъпва в трупата на Театър „Българска армия“.

Играе в редица хитови постановки, сред които „Таралеж“, „Yesterday“ (Мюзикъл в младежкия театър), „Колко е важно да бъдеш сериозен“, „Шофьор за дами“, „Абсолвента“, „Ах, този джаз“, „Железният светилник“, „Декамерон“, „Ромео и Жулиета“ и много други.


На 20 декември 2013 година, в зала „България“, в София, под диригентството на Маестро Емил Табаков и с оркестъра на БНР, участва в концертно изпълнение на мюзикъла „Вълкът и седемте козлета“ на Александър Владигеров.

През 2001 г. Нети сключи брак с Добрин Векилов (Дони). Тя направи едно от най-романтичните предложения за брак в историята на българския шоубизнес. Нети разчупи всички клишета като смело се изправи на сцената и направи любовно признание към Дони, който я наблюдава от първия ред.

Събитието се случва по време на връчването на театралните награди на Съюза на артистите. Певецът остава шокиран от публичното предложение за брак, направено му от дългокраката госпожица. Въпреки това, излиза на сцената и казва заветното „Да“, след което следва продължителна и страстна целувка с блондинката.

Днес, години по-късно, Дони и Нети са най-лъчезарното семейство в българския шоубизнес. На 28 март 2011 г. се ражда първото им дете – дъщеря, Лилия.

Нети е участвала в турнета в Украйна, Австрия, Германия, Франция, Великобритания и Канада.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.