Даяна Ърнестин Ърл Рос е американска певица, актриса и музикален продуцент. Родена е на 26 март 1944 година в Детройт. Първоначалната си слава дължи на групата The Supremes, в която се изявява през 60-те години на миналия век. През 1970 година започва солова кариера.

През дългата си кариера Даяна Рос получава признание от различни списания, Книгата на рекордите Гинес, има 12 номинации за Grammy, също и за Оскар и Златен Глобус. Тя е една от малкото известни личности, които имат две звезди на Алеята на славата – една като част The Supremes, другата като соло артист. Успява да продаде над 100 милиона албума по целия свят.


През 1972 г. дебютира в киното с ролята на джазпевицата Били Холидей във филма „Lady Sings the Blues“. През 1976 г. списание Billboard я нарича „Артистката на века“, на следващата година получава наградата за самостоятелното сш шоу „Една вечер с Даяна Рос“.

„Аз не съм икона, дива, кралица… Това са само етикети. А аз никога не съм разбирала етикетите. Просто съм доволна от това, което съм, и мисля, че си личи. Ако има някой, който да вярва в мен, мога да преместя планини“, казва Даяна Рос.


В края на 2017 година Даяна Рос бе звездата на церемония по раздаването на Американските музикални награди. Певица, която очевидно споделя същите неостаряващи и безсмъртни гени като Шер и Тина Търнър, получи приз за цялостно творчество. Даяна Рос има цели 5 деца – 3 от първия брак и 2 от втория.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.