Големият кънтри певец Трейс Адкинс е роден през 1962 г. в градчето Сарепта, САЩ.

Интересът му към музиката започва да се проявява още като малък. Баща му е неговият първи преподавател по китара. След гимназията Трейс се записва да учи в „Louisiana Tech University”.

Когато се дипломира, той започва работа на нефтена платформа, но инцидент, при който губи пръст, го отказва от това начинание. Адкинс претърпява успешна операция по трансплантация на пръста, но именно това събитие му дава тласък да се посвети на музиката.


В първите години на 90-те Трейс започва да свири по барове, където е забелязан от музикална компания, която му предлага договор. Сингълът „There’s a Girl in Texas” представен на публиката през 1996 г. достига до Топ 20 на Billboard класацията за кънтри сингли.

През 1996 г. новоизгряващата звезда издава първия си албум „Dreamin’ Out Loud”. Водещата песен, озаглавена „Every Light in the House”, достига до трето място в класациите, „I Left Something Turned on at Home” до второто, а „(This Ain’t) No Thinkin’ Thing” става лидер в чартовете за кънтри музика.

Издаденият през 2001 г. албум „Chrome” изстрелва Адкинс в Топ 5 в класацията за кънтри албуми, а сингълът „I’m Tryin’” се оказва най-големият му хит, след „The Rest of Mine”. През юли същата година Адкинс е арестуван за шофиране в пияно състояние, а по-късно се признава за виновен.

През 2011 г., по време на полет за концерт в Аляска, домът на Адкинс в щата Тенеси се подпалва и изгаря до основи. По щастливо стечение на обстоятелствата съпругата му и дъщерите му, които са в къщата по това време, се разминават без наранявания. Певецът е добре познат и на кино маниаците – има повече от 30 роли в различни филми и телевизионни сериали.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.