Евтини самолетни билети

Мариана Попова e българска поп-певица, родена на 6 юни 1978 г. в София. От 1989 до 1991 г. се занимава с народно пеене и народни танци. Завършва гимназия „Филип Станиславов“. Следва поп и джаз пеене в Нов български университет.

От 1996 до 2000 г. Мариана е вокал на Кокомания, нашумели най-вече с песента „Ти не дойде“.

През 2001 г. побеждава в обявения от „Шоуто на Слави“ конкурс за беквокалистки, но остава на работа там само три дни. По-късно печели конкурс за водещи в БГ радио, а после — за вокалист в предаването „Пиано бар „Нощни птици“ по БНТ.


Мариана Попова е една от петте поп-певици, номинирани за наградите на телевизия ММ, заедно с Лили Иванова, Белослава, Мария Илиева и Тони. На 18 май 2006 г. представя България на Евровизия в Атина с песента си „Let Me Cry“, но не успява да се класира за финала, а остава на 17 място в полуфинала.

През 2008 г. Мариана издава дебютния си албум „New Religion“, в който са включени 11 песни. Между тях има кавър на песента на Паша Христова „Остани“, латино-песен с Орлин Горанов с участието на испанския барабанист Пабло Круз, както и баладата „Let Me Cry“.

През 2009 г. отново взима участие в конкурса на българската Евровизия с парчето си „Crazy“, но не събира достатъчно гласове.

През 2011 г. издава дуетен албум със заглавие „Предай нататък“, в който са включени 11 песни (девет дуетни и две със сборни формации). Три от дуетните песни на Мариана са с Орлин Горанов.

Песента „Целувай ме дълго” сбъдва една мечта на Мариана – да изпълява песен, написана от Стефан Димитров, в дует с Васил Найденов. В албума са включени още „Замълчи, замълчи”, дует с Дони, „Kadosh“ – с Миро, „Губя те” – с Искрен Пецов и „So High“ – с Васил Петров.

В албума „Предай нататък” са и две песни, изпълнени от сборни формации – „Помощ, обичам те!” и коледната „Бяла звезда” с участието на Мария Илиева, Нина Николина, Орлин Павлов, Любо, Графа, Наско от Б.Т.Р., Дони, Нети, Виктория Керин и ПопКорн.

През 2011 г. Мариана Попова става част от треньорския щаб в лятното шоу на bTV „Гласът на България“ заедно с Миро, Ивана и Кирил Маричков. Големият победител в шоуто е Стелиана Христов от нейния отбор.

На 17 септември 2012 г. Мариана влиза в къщата на „VIP Brother Bulgaria“ и излиза на 5 ноември същата година. Вътре любимият ѝ Ханес Перфлер ѝ предлага брак, тя се съгласява.

През 2015 г. излезе клипът към общото парче на Б.Т.Р. feat Мариана Попова „Несбъдване“. Режисьор на видеото е Петър Петров, оператор – Александър Кърцов. Постпродукцията е дело на Bubu Studio. Резултатът – епичен филмов разказ за несбъдната, вечна любов.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.