Деси Добрева е българска певица, родена във Варна на 29 март 1981 г. Завършва Музикалния колеж „Бъркли“ в Бостън, Масачузетс, САЩ. Определена е за поп певица за 2008 г. от Фен ТВ.

Деси добива популярност като вокалистка в „Шоуто на Слави“ по bTV и дълго време е основна част от турнетата на „Ку-ку бенд“.

Напуска шоуто през 2004 г. и оттогава прави самостоятелна кариера, а също така за известно време се изявява и като водеща на телевизионния блок „Полет на нощта“ по БНТ.


Деси завоюва редица престижни родни и международни награди, сред които 2 приза от The Billboard World Song Contest (САЩ, 2005), The Great American Song Contest (САЩ, 2006), 11-th Asia New Singer Competition (China, 2010), Гранд-При на фестивала Еврофест 2014 в Скопие, Македония, Изпълнител на годината на БГ радио (2010 г.).

Зад гърба си Деси Добрева има 3 албума с „Ку-ку бенд“, 1 самостоятелен албум, 2 албума с детска музика и много други. Тя е част от 2 спектакъла на Нешка Робева и от проекта „Балкански“ с Теодосий Спасов.

Като представител на Българския културен център в САЩ Деси активно участва в промотирането на българската култура в САЩ и Европа. Изнасяла е концерти в Royal Albert Hall и Astoria Hall (Лондон, Великобритания), както и на най-емблематичната джаз сцена в света Blue Note (Ню Йорк, САЩ).
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.