Евтини самолетни билети

Клаус Майне е певец и музикант, вокалист на Scorpions, роден на 25 май 1948 г. във Ведермарк, Западна Германия.

Още на 10-годишна възраст започва да пее, а малко по-късно баща му подарява първата китара.

Целият си жизнен път като музикант е прекарал в създадената от него и най-добрият му приятел Рудолф Шенкер през 1969 г. група Scorpions. Клаус е емблема в историята на Scorpions, както Джон Ленън за Beatles и Фреди Меркюри за Queen.


Още от самото начало става ясно, че Клаус Майне ще бъде вокалистът на тази група завинаги. За кратък период от време след световното турне на групата през 1981 година загубва гласа си и претърпява две операции. Завръща се и изпява всички песни за албума „Blackout“.

По-голямата част, но не всички, текстовете за песни на Scorpions са написани от него. Също така споделя авторството на „Rock You Like a Hurricane“ с Херман Раребел (бивш барабанист на бандата). Той композира само няколко самостоятелни песни като „Wind of Change“ и „A Moment in a Million Years“.

Клаус е добре известен със своя уникален контратенорски глас, със силен полирани немски акцент, който варира във високите тонове на меките балади. Пял е под звука на цигулката на Ванеса Мей през 1996 г. в Таратата. Също и в бенефиса на Хосе Карерас през 1997 г. През 2000 г. се сработва и с филхармоничен оркестър на концерта в Хановер на Експо 2000 – „Moment of Glory“.

Клаус Майне е семеен – има жена на име Габи и син от нея на име Кристиян. Участва и в благотворителност към UNICEF.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.