Британският певец и композитор Джеймс Блънт е роден на 22 февруари 1974 г.

Дебютният му албум „Back to Bedlam“, и по-специално сингълът „You’re Beautiful“, му носи световна слава през 2005 г.

Албумът е продаден в над 12 млн. екземпляра по целия свят, от които над 3 млн. само във Великобритания. С това постижение „Back to Bedlam“ става най-продаваният албум на десетилетието във Великобритания.


Вторият албум на Джеймс Блънт „All The Lost Souls“ излиза две години по-късно, през 2007 г. Албумът се продава в 4 млн. екземпляра по целия свят, включително 600 000 екземпляра във Великобритания.

Навръх рождения си ден през 2009 г. Джеймс Блънт изнася първия си и досега единствен концерт в България – в зала 1 на Националния дворец на културата в София.

Освен с платинения статус на двата си албума музикантът може да се похвали и с професионалните симпатии на една от иконите на Острова – Елтън Джон. Още в началото на кариерата си Блънт получава лична покана да свири със сър Джон, което дава тласък на кариерата му.

Около личността на чаровника обаче има и много въпросителни, тъй като той усилено крие личния си живот. През 2014 г. певецът и София Уелсли организираха интимна сватбена церемония и прием в имението на майката на булката в Майорка, след като тайно сключиха граждански брак в Лондон две седмици по-рано.

Музикантът направи предложение за женитба на красавицата, която е внучка на херцога на Уелингтън през декември 2013 г. Те се познават от 2012 г.

Джеймс споделя, че има голям късмет със София, защото тя е много търпелива и подкрепя кариерата му. „Човек трябва да е много силен, за да може да е до някой, който работи в музикалната индустрия“, признава Блънт.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *