Руската поп звезда Алсу е родена на 27 юни 1983 година в Татарстан. Когато е на 13, семейството се установява в Лондон.

Занимава се упорито с пеене. Първата ѝ изява на професионална сцена е през май 1999 година. Участието ѝ в конкурса Евровизия отваря вратите на певицата към сериозния шоубизнес.

Алсу е първата руска изпълнителка, подписала договор с гиганта Universal, а дебютният ѝ сингъл „Solo“, записан на английски език, се сдоби с платинени продажби в Русия. Именно с взривяващото изпълнение на тази песен, Алсу спечели второто място на 45-то издание на конкурса Евровизия през 2000 г.


Мълниеносното издигане на рускинята към славата започва през септември 2000 г., когато тя записва дуета с Енрике Иглесиас „You’re My Number One“ – песен от едноименния албум „Enrique“. Впоследствие младата изпълнителка включва в руската версия на продукцията си и този дует.

Алсу си пада по лазаня и твърди, че може да закусва, обядва и вечеря с италианския деликатес. Певицата спортува активно поне 3 пъти в седмицата – тича в парка и лее пот във фитнес залата.

Руската изпълнителка се нарежда и сред най-богатите хора в Русия. Състоянието на певицата се оценява на над 300 милиона долара. Тя е дъщеря на предприемача и основател на на руския петролен гигант „Лукойл“ Ралиф Сафин.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.