Мона или Монислава Гочева е българска певица, родена в Силистра през 1992 г. Музикалната ѝ кариера започва, когато е едва осемгодишна с обучение по пеене и вокална техника.

На 12 става вокалистка на клубната група Нафталин, а през 2005 година бандата подгрява концерта на Сезария Евора в София.

През 2008 г. Мона достига до полуфиналите на Music Idol 2 по bTV. През 2010 г. прави своя дебют с поп-рок хита „Звезда“, който представя в рамките на едноименно клубно турне в страната. Взима участие в конкурса на българската Евровизия 2011 с песента „Teen Life“, като достига 2-ро място по гласове на Академията и зрителите.


По това време е част от лейбъла „Стерео Стая“ заедно с Криста, B.O.Y.A.N. и KNAS. След двугодишна работа в продуцентската компания на Мария Илиева Мона напуска, за да направлява сама кариерата си.

През 2012 г. представя първата си песен като независим артист, озаглавена „FREE“, която е по нейна музика и текст. През 2013 г. записва песента „Може би“, както и парчето „Искам да си тук“, представено за първи път във втори сезон на сериала „Революция Z“. След което излиза и видеото към него.

Мона участва в ролята на Мира Кадиев в сериала „Революция Z“. Героинята ѝ е 16-годишната дъщеря на бивша рок-звезда, в момента продуцент, която иска да бъде известна на всяка цена. Ученичка в 197 СОУ и вокал на хип-хоп група.

През 2017 година Мона записа акустичен кавър на английски език на песента „Шушана“. Малко след това парчето се сдоби с Alpha Dogg BG Remix и доби изключителна популярност на клубната сцена у нас.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.