Познаваме Хю Лори като опърничавия, но гениален лекар от сериала „Д-р Хаус“, но освен брилянтен актьор, британецът е и отличен музикант.

Джеймс Хю Калъм Лори е роден през 1959 г. в Оксфорд. Учи археология и хуманитарни науки в Selwyn College. Там се запознава с актрисата Ема Томпсън и скоро двамата започват да излизат.

Не след дълго към компанията им се присъединява и Стивън Фрай, с когото стават близки приятели. През 1981 г. се дипломират и заедно започват да създават успешни телевизионни проекти.


Лори взема уроци по пиано от 6-годишен. Учи се да свири още на китара, барабани, хармоника, саксофон. През 2011 г. издава дебютния си албум „Let Them Talk“. Твърди, че влечението към блуса възникнало у него още като дете, когато чул изпълнение на Мъди Уотърс. Негов бил и първият запис, който малкият Хю си купил – „Live at Mister Kelly’s“. От 2006 година Хю е част от групата Band from TV.

Въпреки че зад гърба си има повече от 70 игрални филма и безброй роли в телевизионни сериали, актьорът споделя, че предпочита музиката пред актьорската игра:

„Моята теория е, че при актьорството си слагаш маски, докато при музиката е точно обратното – разкриваш се и сваляш от себе си всички маски. Тя те кара да бъдеш уязвим и това е нещо изключително интимно.“

През 1989 г. Хю Лори се жени за Джоан Грийн, от която има три деца – Чарлс, Уилям и Ребека.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *