Американският музикант Джейсън Уайт е познат на меломаните най-вече като китарист на пънк-рок групата Green Day. В бандата свири от 1999 година. Джейсън е китарист и вокалист на калифорнийската пънк банда Pinhead Gunpowder и съосновател на звукозаписната компания Adeline Records.

През лятото на 1992 г. Уайт поема ангажимент за участия с пънк бандата Monsula. С групата свири до 1996 г., когато се премества в друга рок банда – The Big Cats . Групата е страничен проект на много музиканти, но много рядко свири на живо. Като приятел на пънк рок триото Green Day, Джейсън се появява в клипа на групата “When I Come Around“, където той се целува с красиво момиче. Всъщност в реалния живот това е приятелката на Уайт.


След излизането на албума „American Idiot“ Джейсън активно участва с Green Day по време на турнетата, които промотират албума. През февруари 2005 г., Джейсън се жени за дългогодишната си приятелка. Същата година свири за клипа на бандата „Wake Me Up When September Ends“. Също се появява с групата в тяхната CD/DVD с изпълнения на живо от 2005 година 2005 „Bullet in a Bible“.

През 2008 г. Уайт се присъединява към проекта на Green Day „Foxboro Hot Tubs“ като водещ китарист заедно с Кевин Престън, който е на ритъм китарата. През 2009 г. обикаля с Green Day в подкрепа на последния им запис „21st Century Breakdown“. Китаристът се появява в три видеоклипа на бандата – „When I Come Around“, „Wake Me Up When September Ends“ и „Working Class Hero“.

През януари 2013 г., съпругата на Джейсън Яна роди първото им дете – Сони. Второто им отроче – момиченце на име Шелби, се ражда през 2014 г. В края на 2014 г. Уайт беше диагностициран с рак на сливиците. Тъй като заболяването е открито рано, лекарите отстраняват сливиците му и дават надежда за пълно възстановяване. Днес музикантът споделя, че се чувства добре.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.