Музикантът, басист и беквокалист на пънк групата Green Day Майкъл Райън Причард е роден в американското градче Родео през 1972 година.

В училище получава прякора Дърнт заради стила му на свирене на китара. (Dirnt от англ. – шумен, мрачен).

Когато е 10-годишен, Майк се запознава с Били Джо Армстронг, бъдещият вокалист на Green Day. Обединени от любовта към музиката, те стават неразделни.


Двамата прекарват часове наред, упражнявайки се да свирят песни на любимите си групи – The Ramones и Van Halen.

Вече 15-годишни двамата сформират първата си група Sweet Children. Били е водещ вокалист, а Майк свири на ритъм китара.

Семейството на Майк изпитва сериозни финансови затруднения, затова му се налага да работи от малък – готвач, сервитьор и какво ли още не. В крайна сметка музикантът успява да спести достатъчно, за да си купи пикап на старо.

С него Майк и Били често пътуват до влиятелния пънк клуб DIY в Бъркли. Въпреки крехката им физика, двамата дори започват работа като охрана там. За този период Майк си спомня: „Живеехме и умирахме за това място. По онова време то означаваше всичко за нас”.

След като Sweet Children сменя името си на Green Day, групата издава и първия си албум. „39/Smooth“ излиза за коледните празници на 1989 година.

Въпреки че Армстронг е главният текстописец на Green Day, Майк също се включва активно в писането на песни. Негово дело са „Emenius Sleepus”, „JAR (Jason Andrew Relva)”, „Scumbag”, „Ha Ha You’re Dead”, „Homecoming” и „Governator”.

Дърнт е заклет фен на „Междузвездни войни”. В телевизионно интервю шеговито заяви, че голяма част от религиозните му убеждения се основават именно на космическата сага.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.