Родината на звездата на световната музикална сцена Масари е Ливан, но когато е 10-годишен семейството му емигрира в Канада.

Роден е като Сари Абуд през 1980 година, в Бейрут. На арабски „масари“ означава „пари“. Сари има двама по-малки братя – Сами и Самер. Още от дете Масари носи музиката в сърцето си.

Споделя, че любимите му изпълнители са Майкъл Джексън, Арета Франклин, Стиви Уондър, но най-силно влияние върху бъдещото му творчество е оказал легендарният арабски певец Джордж Васуф.


Началото на музикалната му кариера е през 2002 година, когато издава първата си песен – „Spitfire“. Тя не става световен хит, но е добре приета от канадските радиостанции. Синглите, които изстрелват Масари на върха на славата са „Real Love“ и „Rush the Floor“ от първия му албум.

Масари владее английски, арабски и френски език. Певецът обича да експериментира с музикалните стилове, като често песните му са повлияни от неговия произход и включват типично арабски елементи. През 2017 година Масари пристигна за кратко в София, за да излезе пред своите български фенове на площад „Ал. Батенберг“. Тогава той сподели, че е приятно впечатлен от българската музика, архитектура, храна и хора.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *