Регетон звездата Джейкъб Форевър е роден в Хавана, Куба през 1982 година. Джейкъб си пробива път към световната музикална сцена с пилотния сингъл „Hasta Que Se Seque El Malecón“, от албума „El Inmortal“.

Почти веднага след пускането ѝ на пазара в края на 2015 година, песента заема водещи позиции в музикалните класации и се задържа повече от 4 месеца в чартовете.

Атрактивният видеоклип към песента е заснет в кубинската столица Хавана и събра над 6,5 милиона гледания сам през първата седмица от появата му. „Hasta Que Se Seque El Malecón“ се превърна в тотален хит не само в латино държавите, но и в американски градове като Маями.


Кариерата на Джейкъб Форевър върви стремглаво нагоре и той подписва договор със Sony Music Latin.

“Моята музика сега ще може да бъде чута на места по света, където досега това не беше възможно и силно вярвам, че ще бъдем приети от публиката с отворени обятия. Изключително щастлив съм, че имам възможността да представям работата на новото поколение кубински артисти“, споделя звездата по повод подписването на договора си.

В съобщение до пресата той определя това като „крайъгълен камък в своята кариера“ и сбъдната мечта.

Преди да се отдаде на соловата си кариера през 2013 година Джейкъб Форевър е бил част от групата Gente de Zona в продължение на 9 години. Групата съчетава регетон ритми с по-традиционните форми на кубинската музика.

Голяма популярност Gente de Zona придобива след съвместната работа с Енрике Иглесиас през 2014 г. по песента „Dancing“ и последвалия международен успех. Песента бе отличена с три латино Grammy.

Другият голям успех на Gente de Zona е с песента от 2015 г. „The Gozadera“ и последвалата „Traidora“ (“Предател“) в сътрудничество с друга латино звезда – певеца Марк Антъни.

Като дете Джейкъб обикалял света с танцовата трупа, в която участвал.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.