Локо или Людмила Сланева е българска певица и актриса, родена на 25 февруари 1975 г. в Тетевен.

С музика започва да се занимава още в средното училище, където формира няколко банди, първата от които носи името Снайпер.

Заедно с 14 други популярни театрални актриси участва безвъзмездно в арт фотосесии, за да финансират гореща телефонна линия за жени, пострадали от домашно насилие. Снимките са част от луксозен календар за 2011 година.


Участвала е в десетки театрални постановки в Сатиричния театър и ДТ Пловдив. Зрителите познават Локо от ролите ѝ в българо-американска продукция „Деца от восък“, „Приключенията на един Арлекин“, „HDSP – Лов надребни хищници“, първата част на „Непобедимите“, ролята на разследващ журналист в сериала „Стъклен дом“ и майката на Тино в „Революция Z“.

През 2004 г. Локо записва първата си песен „Малките чудеса“, с която печели награда за дебют на музикалните награди на Мело TV Мания. Следва песента „Под дъгата“. Третата ѝ песен, придружена от клип, е озаглавена „Облаци“.

На следващата година записва дебютния си албум „Можеш“, като музиката и аранжиментите в него са на съпруга ѝ Стенли. Получава награда за дебютен албум през 2005 г. С песента си „Облаци“ Людмила Сланева печели наградата на публиката в Пролетния конкурс на БНР през 2007 г.Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.