Крисия Тодорова е талантлива, млада българска певица, родена на 1 юни 2004 г. във Варна, в семейството на Марин Тодоров и Ангелина Попова. Има две сестри – Марина и Тифани.

На сцената е от тригодишна възраст, когато започва да се изявява на редица празнични мероприятия в Разград. Занимава се също така с модерен балет.

Славата ѝ идва с участието ѝ в кастинга за сценична партньорка на победителя в проекта „Разсмей Слави“ Димитър Андреев. Слави Трифонов събира двамата, за да се появи петъчната рубрика „Запознай се с малките“.


Няколко седмици след края на кастинга малката Крисия изпява „Моя страна, моя България“ и българския химн на стадион „Васил Левски“ в осминафиналната среща между отборите на Лудорогец и Валенсия.

На 25 юли 2014 г. Слави Трифонов обявява в шоуто си, че са получили предложение от Българската национална телевизия Крисия да представи България на „Детската Евровизия“. Тя трябва да изпълни авторска песен на български език, каквато екипът на шоуто изготвя успешно два месеца по-късно.

Песента носи името „Планетата на децата“. Музиката е записана от Плевенската филхармония и Евгени Димитров, а текстът е написан от Крисия и Ивайло Вълчев. Заедно с нея на сцената на европейския конкурс излизат братята пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови.

На 9 ноември 2014 г. екип от десет души, включващ Евгени Димитров, майката, вокалният педагог Свилена Дечева, бащата на пианистите Хасан и Ибрахим и репортери от двете телевизии, заминава за Валета. Крисия се представя под номер 2 и завоюва второ място със 147 точки.

През 2015 г. Крисия участва на престижния конкурс „Детская Новая волна“ в Крим, където заема второ място с 97 точки, отстъпвайки само на Гайа Кауки от Малта – победителката от детската „Евровизия 2013“.

На 8 септември 2015 г. участва във финала на националната селекция за избор на изпълнител за „Детската Евровизия“ като гост-изпълнител. Там тя изпява песента „Една българска роза“ на Паша Христова. Два дни по-късно дава гласа си за общата песен-химн на българското издание на конкурса „Discover“, която откри конкурса в „Арена Армеец“ на 21 ноември.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.