Уилям Орбит издаде „The Painter“ – първият му чисто нов албум от повече от осем години, с красиво, типично за Орбит звучене.

Дългоочакваното продължение на неговия албум от 2014 г. „Orbit Symphonic“ – „The Painter“, показва Орбит в най-добрата му форма. Албумът е емоционално творческо излияние за Уилям, който също така е проектирал и нарисувал обложката.

Това е комбинация от безпогрешното му продуциране и типично електро-поп звучене с множество вокални колаборации, включително с изпълнители, с които е работил преди.


Уилям Орбит

Относно албума той споделя: „Бях далеч от създаването на музика в продължение на няколко години, закътан в крайбрежен град в Калифорния, рисувайки и пишейки за живота си и размишлявайки върху общи наблюдения. Когато се върнах в Лондон, вдъхновението удари с пълна сила. Чувствах същия дух, както в средата на 90-те.“

Приносът на артистите, които се появяват в албума, беше благословия за мен. Изследването на нови технологии беше наистина вълнуващо. Това е един от най-добрите ми албуми. Различава се по това, че придобих разбиране за напълно нов набор от средства, благодарение на който да го представя на хората.“

Уилям Орбит е един от най-успешните и завършени звукозаписни продуценти в света. С кариера, обхващаща шест десетилетия, той има над 200 милиона продадени записа и множество награди Grammy и Ivor Novello. Завръщането му към музиката с „The Painter“ е със същата страст, изобретателност и творческо желание, които са така типични за него.

След дълъг, изпълнен с предизвикателства период на бездействие, Уилям е готов да прави нова музика: „Чувствах се безкрайно ентусиазиран, както беше за последно през 1996 г.“, възкликва той.Време, когато Уилям безспорно беше най-добрият продуцент в света и работеше с U2, Blur, Мадона, All Saints и много други.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.