Само ден след рождената дата на Майкъл Джексън от Sony, които притежават правата на музиката на Краля поп музиката, напомниха, че ще отбележат 40-тата годишнина от издаването най-продавания албум на всички времена – „Thriller“, със специално колекционерско издание на CD. 

Албумът ще е двоен, като в първото CD ще е оригиналният траклист на „Thriller“, а във втория диск ще бъдат поместени редки и демо записи. 

Колекционерското CD издание на „Thriller“ вече е пуснато за предварителна продажба, а песните от втория диск ще бъдат представяни една по една. Първата се очаква да бъде пусната около Деня на труда в САЩ (5 септември), а последната на 18 ноември – точно преди излизането на албума.


Още 15 парчета, които рядко са били издавани през годините, ще бъдат включени в разширено дигитално издание на албума. По повод годишнината са планирани и различни събития по целия свят. 

От „Thriller“ са продадени над 100 милиона копия от премиерата му на 30 ноември 1982 г. Записът има 8 награди Grammy. Прекарал е повече от 500 седмици в американската класация и държи рекорда за най-много седмици на върха – 37.

Това е и първият албум в историята, който остава в топ 10 през първите 80 седмици от премиерата. Три сингъла от него – „Beat It“, „Billie Jean“ и „Thriller“, оглавяват американската класация, а 7 от общо 9-те песни в него успяват да се наредят сред първите 10 на чарта Billboard Hot 100. 
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.