Depeche Mode ще издадат 15-ия си албум „Memento Mori“ и ще направят турне следващата година.

На пресконференция в Берлин фронтменът Дейв Геън и основният автор на песните на бандата – Мартин Гор, пуснаха малка част от новата си музика, която е записана в Санта Барбара, Калифорния.

Двамата обясниха, че след разговора с медиите ще пътуват до Ню Йорк, за да завършат работата по новия запис, който е продуциран от Джеймс Форд. Гор добави, че остава само миксирането на песните. 


Латинският израз „memento mori“ означава нещо, което напомня на човек за неизбежността на смъртта, например череп. Според Гор заглавието на албума е избрано преди смъртта на Анди Флетчър, който почина на 60 години през май. 

„Звучи доста мрачно, но мисля, че човек може да погледне на това и по много позитивен начин. Например, че би трябвало да живееш всеки ден от живота си на макс. Мисля, че ние го интерпретираме точно по този начин”, добави той.

„След като Анди почина, решихме да продължим, защото сме сигурни, че той би искал така, а това наистина прибави нов смисъл на проекта”, каза Мартин.

“Memento Mori” ще бъде наследник на “Spirit” от 2017 г. и се очаква да излезе през пролетта, но още не е определена точна дата. Depeche Mode организират и световно турне, като продажбата на билети започва още този петък, 7 октомври.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *