Пионерът на електронната музика Жан-Мишел Жар представя новия си сингъл „Brutalism“, първата песен от предстоящия му 22-ри студиен албум OXYMORE”, описван като най-амбициозния му проект до момента.

„Brutalism“ е енергично техно парче, което би звучало на място в Berghain, емблематичния берлински клуб и храмa на електронния жанр.

Това определено е по-тежък трак… исках да създам едно апокалиптично усещане, взрив на берлинското техно, както беше в самата зора на електронната музика, скоро след войната. Истинска експлозия”, коментира Жар.


„OXYMORE” отдава почит към покойния френски композитор Пиер Енри, с когото Жан-Мишел е щял да си сътрудничи в номинирания си за Grammy албум „Electronica”. Енри е икона в сферата на електронната и класическата музика, а също така и един от менторите на Жар в Groupe de Recherche Musical (GRM), института, където той учи.

Проектът е музикално пътешествие, в което характерните звуци на Пиер Енри взаимодействат с новата композиция на Жар в звукова игра, която потапя слушателя в една революционна, хиптонична атмосфера.

Колекцията е вдъхновена от френското движение „musique concrete“, жанр на композирането, при който записаните звуци се използват като суров материал. Родено през 40-те години на миналия век, движението революционизира начина, по който се създава музика.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.