Международнопризнатият виолончелист Хаусер представя „Theme for Ennio“, трогателна мелодия в почит към неговия скъп приятел – известния италиански композитор Енио Мориконе, изпълнена и композирана заедно със сина на иконата Андреа Мориконе. 

Прочутият композитор, диригент и пианист Андреа Мориконе скоро ще започне световното си турне Ennio Morricone – The Official Concert Celebration, и преди да отпътува за концертите отдава почит към своя баща, покойния маестро Енио Мориконе, с това деликатно и прочувствено произведение.

Андреа придобива слава както в областта на дирижирането, така и в тази на композирането, а сред многобройните му проекти може би най-известната му творба е „The Love Theme“ от Cinema Paradiso, върху която работи заедно с баща си и за която двамата печелят награда BAFTA.


„Баща ми композира безброй произведения за героите във филмите и аз смятах, че най-добрият начин да го почета е да напиша едно за него, което да улови душата и личността му. Резултатът е „Theme For Ennio“. Следя Хаусер от известно време, тъй като той привлече вниманието ми с игривия си, модерен подход към съвременната музика. Когато научих, че той обича работата на баща ми и че е записал редица композиции на Енио през 2020 г., бях убеден, че той е правилният изпълнител, с който да си колаборирам върху това парче“, признава сина на великия композитор.  

Степан Хаусер, който преди по-малко от месец издаде своя нов дългосвирещ албум „THE PLAYER“, оглавил класациите на Billboard, споделя мнението на Андреа за признателност към музикалната икона.

„За мен е голяма чест да си сътруднича с Andrea в тази красива песен. Енио Мориконе е истинска легенда, която е вдъхновила толкова много артисти с музиката си, включително и мен. Надявам се, че „Theme for Ennio“ създава един момент на размисъл и носи комфорт на всички негови приятели и фенове“, казва Хаусер.
Коментари

Свързани:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *